Vereniging

 

DE BUURTVERENIGING

Nadat er al verscheidene keren over gepraat was om een buurtvereniging op te richten voor de Berkenschakel is er tijdens de kermis toch serieus over nagedacht en hebben een paar mensen de hoofden bij elkaar gestoken en een paar bewoners aangesproken om de vereniging op te richten.

Buurtvereniging “de Sterkste Schakel” is officieel opgericht op 1 november 2002.

De buurtvereniging is er voornamelijk om leuke dingen te doen met de bewoners en als buurt mee te doen aan allerlei activiteiten die er worden georganiseerd.

Daarnaast kan de vereniging aanspreekpunt zijn betreffende allerlei dingen die de straat iets aangaan.

Het toenmalige bestuur heeft ruim twee jaar gezeten om alles op orde te krijgen op en toen zijn er verkiezingen gehouden. Die vinden elk jaar plaats.

Om het dagelijks bestuur te ontlasten en iedereen een  kans te geven is er in 2005 een feestcommissie (7 personen) aangesteld , die tot taak hebben het organiseren van feestavonden en het sinterklaasfeest.

Daarnaast is er een sportcommissie (2 personen), die verantwoordelijk is voor de sportactiviteiten zoals het stratenvolleybaltoernooi, het klootschieten en het stratenvoetbaltoernooi.

 

 

OVERZICHT VAN TE LENEN SPULLEN BUURTVERENIGING

De buurtvereniging heeft in de afgelopen jaren diverse spullen aangeschaft en gemaakt. Deze kunnen in overleg worden geleend van de buurtvereniging. Lenen gaat uiteraard in goed vertrouwen en er wordt vanuit gegaan dat iedereen er zorgvuldig mee om gaat. In principe zijn de spullen alléén te gebruiken door bewoners van de Berkenschakel.

De vereniging beschikt over de volgende spullen:

 WAT   WAAR
 Geboorte

Winnie de Pooh

 Delia Koops
 

3 x ooievaar

 Martin van der Knaap
 

2 x beschuit met muisjes

 Martin van der Knaap
 Verlichting

Lichtslang

 Martin van der Knaap
 Kerst

Kerstverlichting

 Niels ten Katen
 Divers

Verlengsnoeren

 Niels ten Katen
 Feest

Boog

 Delia Koops
 5/12

Kleding

 Delia Koops